Het team

Samenwerking

Binnen kunstgroep Atteljee ontwikkelt elke deelnemer zich op zijn of haar eigen manier. Kunst bekijken en bespreken, nieuwe technieken leren, doelen stellen  en deze haalbaar maken en realiseren. Ontwikkelen doe je ook samen, dit betekend  bijvoorbeeld dat als een teamgenoot even niet verder kan met zijn werk je hem of haar helpt. De deelnemers werken samen of individueel aan hun beeldende en persoonlijke ontwikkeling. Doelen structureren, presenteren en samen naar kunst kijken, feedback geven en ontvangen. Individuele creatieve prestaties staan natuurlijk centraal, maar hoe leuk is het niet om dit in een prettig team te realiseren. Samenwerken geeft ontspanning en plezier.

Kunstenaars

Hoogtepunt van alle creatieve invullingen, zijn de tentoonstellingen. Trots presenteren wat je persoonlijk gemaakt hebt. Delen met andere mensen in de samenleving. En als er dan weer een schilderij verkocht wordt, of via de kunstuitleen een kunstwerk zijn ultieme bestemming krijgt in huis of kantoor, dan zijn we blij en enthousiast! Op deze manier kunnen we weer materiaal kopen voor nieuwe creatieve kunstwerken.

Medewerkers

De medewerkers van Kunstgroep Atteljee hebben een grote passie voor Kunst en Ontwerp. De combinatie van zorgen voor een persoonlijke en maatwerk begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het creatieve aspect maakt het werken zeer plezierig. Grote voldoening en trots zijn dan ook de sleutelwoorden wanneer er weer een kunstwerk klaar is en een prettige en zinvolle dag is gerealiseerd. We werken in een klein team en met professionele ondersteuning van Wil.

Vrijwilligers

Vrijwilliger worden bij Atteljee Kunst kent veel verschillende gedachten en drijfveren. Voor de een is dit om de voorliefde voor Art & Design en voor de ander is het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een bijdrage aan de samenleving. Iets doen zonder dat daar een tegenprestatie tegenover staat. Waardering is wel het sleutelwoord. Wie goed doet, wie goed ontmoet!

Stage

Stagelopen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Via een stage leer je welke banen je leuk vindt en leer je wat er van je wordt verwacht. Stage lopen bij een kunstattelier is meer dan leuk!

Naast de beroepsgeoriënteerde stage kun je bij ons ook een maatschappelijke stage plaats vervullen.
” Met maatschappelijke stage helpen leerlingen een ander “
Een maatschappelijke stage doe je voor een ander. Tijdens je stage zul je ontdekken dat je anderen kunt helpen en dat mensen met wie je normaal geen contact hebt, leuk, interessant en aardig blijken te zijn. Je kunt hierbij denken aan: Zieke of oudere mensen, kinderen, gehandicapten, asielzoekers of mensen met een beperking die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.
Er is een belangrijk verschil tussen de maatschappelijke stage en een beroepsgerichte stage. De beroepsgerichte stage staat in het teken van een toekomstig beroep. Bij een maatschappelijke stage gaat het om persoonlijke ontwikkeling op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid.

Bij ons kun je zowel voor de maatschappelijke stage als de beroepsgerichte stage te recht.

Klik hier voor het stageformulier