De locatie

 Gemeente Leeuwarden

Adviesraad voor het Sociaal Domein

De gemeente heeft samen met de vertegenwoordigers van de bestaande WMO-raad, de Cliëntenraad Werk en Inkomen en nieuwkomers op de lokale participatiemarkt een raamwerk opgezet ter voorbereiding van een nieuwe Adviesraad voor het Sociaal Domein, die in 2016 wordt ingevoerd.
De Adviesraad voor het Sociale Domein geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente over tal van actuele onderwerpen binnen het sociaal domein van de gemeente Leeuwarden. Zo levert de adviesraad een bijdrage aan het bevorderen van zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van alle inwoners van de gemeente, waarbij rekening wordt gehouden met kwetsbare groepen/individuen in de samenleving. Tevens adviseert de adviesraad over het maatschappelijk meedoen van verschillende groepen in de samenleving op basis van eigen potentie en vermogen. De nieuwe adviesraad is onafhankelijk en kan op eigen initiatief allerlei relevante en interessante onderwerpen bespreken en op de lokale agenda zetten.

” Atteljee is zo’n voorbeeld van meedoen in de samenleving “

Route

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atteljee is gelegen nabij  het kloppend hart van Leeuwarden, aan de Wijnhornsterstraat 27, achter het station. De locatie is al jaren een plezierige creatieve werkplek waar bijzondere kunstenaars  ieder op zijn of haar eigen wijze de mooiste kunstwerken maakt.

De locatie buiten

Atteljee  is gemakkelijk bereikbaar met de auto, fiets of bus. het pand heeft veel glas waardoor je gemakkelijk een blik kunt werpen op één van de vele kunstwerken die gepresenteerd worden. Het is een uitnodigend atteljee waar menigeen regelmatig even naar binnen stapt.

De locatie binnen

Binnen is de werkruimte onderverdeeld in verschillende ruimtes. Zo is er een kunstuitleen, en zijn er diverse individuele werkplekken. Er is veel persoonlijke ruimte om je goed te kunnen concentreren op het creatieve werk, maar er is ook zeker veel contact met mede kunstenaars. Dit alles wordt vormgegeven door professionele begeleiding en inspirerende medewerkers. Dit onder het motto: Haal het beste uit jezelf!!

Atteljee doet mee !!!

De kunstenaars van Atteljee zijn al vele jaren actief betrokken bij het culturele leven in Leeuwarden. De verschillende kunstenaars hebben één ding gemeen; ze schilderen allen vanuit hun passie en ieder op zijn of haar eigen bijzondere wijze. Collega-kunstenaars, particulieren en bedrijven weten de weg naar het Atteljee dan ook te vinden. Regelmatig exposeren de kunstenaars solo of in groepsverband in Leeuwarden, Friesland of daar buiten. De kunstwerken van Atteljee  zijn in menig huis of kantoor een sieraad aan de wand.